Tussentijdse toets (TTT)

  • Facebook

Tussentijdse toets (TTT)

Je kunt via ons een Tussentijdse Toets (TTT) doen. Dit kan alleen als je in het bezit bent van een theoriecertificaat. Onderzoek van de SWOV (Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid) heeft uitgewezen, dat de slaagkans door een tussentijdse toets met twintig procent kan toenemen.

De TTT wordt door een examinator van het CBR afgenomen met het doel te kijken hoe je rijvaardigheid is. Een examinator van het CBR beoordeelt tijdens de tussentijdse toets hoe het met je rijvaardigheid is gesteld. Hij neemt alles onder de loep wat bij een echt examen ook getoetst wordt. Daarom is zelfreflectie ook een onderdeel van de tussentijdse toets. Je vult dus vooraf het zelfreflectieformulier (Download PDF) in dat je meeneemt naar de toets.

De toets duurt even lang als een echt examen. Dat is 55 minuten. Je instructeur rijdt mee. Een voordeel is ook dat je alvast kunt wennen aan de examensituatie.

De resultaten krijg je mee op een adviesformulier. Dan kun je precies zien waar je nog aan moet werken. Ook kun je voor bijzondere manoeuvres vrijstellingen verdienen. Deze vrijstelling is alleen geldig voor je eerste praktijkexamen, dan hoef je dat onderdeel niet te doen. Mocht je onverhoopt zakken en een herexamen moeten doen, dan moet je de bijzondere manoeuvres wel weer doen.

Een tussentijdse toets kost € 230,–. Bij pakket C is dit inclusief.

Als je een TTT doet, moet je een wettelijk toegestaan, geldig identiteitsbewijs en een ingevuld zelfreflectieformulier (Download PDF) meenemen.