.

  • Facebook

Steengoede lessen met een glimlach!


Autorijles

Wil je goed leren autorijden, en op een leuke manier les krijgen? Dan ben je bij Koos aan het goede adres. Je kunt kiezen voor lessen van 60 of 90 minuten of voor één van de complete lespakketten. Lesafspraken zijn overdag, ’s avonds of op zaterdag mogelijk. In overleg kunnen één of meer rijlessen in een week gepland worden. Bovendien is het ook mogelijk autorijles in een automaat te krijgen.
De rijlessen zijn er niet slechts op gericht het rijbewijs te halen, maar juist om daarna veilig en zeker aan het verkeer te kunnen deelnemen. Gemiddeld hebben de leerlingen zo’n dertig lessen nodig voordat ze de eerste keer examen doen. Hoewel er natuurlijk ook bij zijn die minder lessen nodig hebben, zijn die 30 lessen doorgaans wel nodig. Het verkeer wordt steeds drukker en de eisen van het CBR strenger.
Meer Info


Rijles vanaf 16,5 jaar

Er was al even sprake van maar nu is het dan echt zover. Vanaf 1 november 2011 mag je met rijles beginnen zodra je 16,5 jaar bent. Onze regering is van mening dat jongeren die eerder beginnen met het behalen van hun rijbewijs betere bestuurders zijn. Er zijn wel een aantal voorwaarden waaraan je moet voldoen maar iedereen mag beginnen.
Vanaf 16,5 jaar mag je praktijkrijles nemen en vanaf je 17e verjaardag mag je je eerste praktijkexamen bij het CBR doen; 
zodra je voor je praktijkexamen geslaagd bent, heb je je rijbewijs maar mag je alleen zelfstandig autorijden als je een coach meeneemt. Dat is iemand uit je kennissenkring die al langere tijd zijn rijbewijs heeft. Meestal (één van) je ouders.
 Vanaf je 18e mag je zelfstandig de weg op.

27-10-17 | Overgangssituatie voor begeleid rijden vanaf 1 november

Sinds de start van begeleid rijden in november 2011 hebben ruim 220.000 17-jarigen het rijexamen met succes afgelegd. Zij rijden tot hun 18e onder begeleiding van een ervaren bestuurder. Dit experiment, ook bekend als 2toDrive, liep tot en met 31 oktober 2017. Oud-minister Schultz heeft eerder aangekondigd dat begeleid rijden definitief wordt ingevoerd in de wet. De wet om dat te regelen is in een vergevorderd stadium.
Ook als de definitieve wet nog niet volledig is ingevoerd, heeft het ministerie van Infrastructuur door overgangsrecht geregeld dat jongeren die op 1 november 2017 (bij de afloop van het experiment) 16 jaar en ouder zijn gewoon hun rijbewijs kunnen halen vanaf hun 17e jaar. Voor hen verandert er niets.
Jongeren die op 1 november 2017 nog geen 16 jaar zijn, kunnen wel starten met theorielessen, maar nog niet direct theorie-examen doen. Zij moeten wachten tot begeleid rijden definitief is ingevoerd. Naar verwachting treedt deze wet in begin 2018 in werking, waarmee verwacht wordt dat deze jongeren in ieder geval gewoon kunnen starten met praktijklessen als zij 16,5 jaar zijn.
Meer Info


Opfriscursussen

Bent u in het bezit van een rijbewijs, maar heeft u al een tijd niet achter het stuur gezeten of bent u onzeker over uw rijkwaliteiten? Wij hebben trainingen om uw praktische kennis snel weer op peil te brengen. De lessen worden gegeven in uw tempo en de nadruk zal liggen op de onderdelen die u graag wilt oefenen. U kunt hierbij denken aan:
  • Het rijden binnen de bebouwde kom (het naderen, oversteken en afslaan bij kruisingen of op rotondes)
  • Het rijden buiten de bebouwde kom (het rijden op 80 km wegen, auto- en autosnelwegen, het wisselen van rijstroken of het in- en uitvoegen)
  • Bijzondere verrichtingen (fileparkeren, voor- of achteruit in parkeervakken, keren of achteruit rijden)
  • Het nieuwe rijden (HNR)
Ook bij opfriscursussen geven wij rijles in het nieuwe rijden. Het nieuwe rijden is een milieubewust, brandstofbesparend en vooral nog veiligere manier van autorijden.
Meer Info