.

  • Facebook

Steengoede lessen met een glimlach!


Autorijles

Wil je goed leren autorijden, en op een leuke manier les krijgen? Dan ben je bij Koos aan het goede adres. Je kunt kiezen voor lessen van 60 of 90 minuten of voor één van de complete lespakketten. Lesafspraken zijn overdag, ’s avonds of op zaterdag (beperkt) mogelijk. In overleg kunnen één of meer rijlessen in een week gepland worden.
De rijlessen zijn er niet slechts op gericht het rijbewijs te halen, maar juist om daarna veilig en zeker aan het verkeer te kunnen deelnemen. Gemiddeld heeft een leerling dertig lessen nodig voordat men klaar is om het praktijk-examen af te leggen. Het gebeurt uiteraard ook dat leerlingen minder lessen nodig hebben. Het verkeer wordt echter steeds drukker en de eisen van het CBR strenger.
Meer Info


Rijles vanaf 16,5 jaar

Inmiddels is het alweer enkele jaren mogelijk om met rijles te beginnen als je 16,5 jaar bent. Onze regering is van mening dat jongeren die eerder beginnen met het behalen van hun rijbewijs betere bestuurders zijn. Er zijn wel een aantal voorwaarden waaraan je moet voldoen.
Vanaf 16,5 jaar mag je praktijkrijles nemen en vanaf je 17e verjaardag mag je je eerste praktijkexamen bij het CBR doen; zodra je voor je praktijkexamen geslaagd bent, heb je je rijbewijs maar mag je alleen zelfstandig autorijden als je een coach meeneemt. Dat is iemand uit je kennissenkring die al langere tijd zijn of haar heeft. Meestal (één van) je ouders. Vanaf je 18e mag je zelfstandig de weg op.

Opfriscursussen

Bent u in het bezit van een rijbewijs, maar heeft u al een tijd niet achter het stuur gezeten of bent u onzeker over uw rijkwaliteiten? Wij hebben trainingen om uw praktische kennis snel weer op peil te brengen. De lessen worden gegeven in uw tempo en de nadruk zal liggen op de onderdelen die u graag wilt oefenen. U kunt hierbij denken aan:
  • Het rijden binnen de bebouwde kom (het naderen, oversteken en afslaan bij kruisingen of op rotondes)
  • Het rijden buiten de bebouwde kom (het rijden op 80 km wegen, auto- en autosnelwegen, het wisselen van rijstroken of het in- en uitvoegen)
  • Bijzondere verrichtingen (fileparkeren, voor- of achteruit in parkeervakken, keren of achteruit rijden)
  • Het nieuwe rijden (HNR)
Ook bij opfriscursussen geven wij rijles in het nieuwe rijden. Het nieuwe rijden is een milieubewust, brandstofbesparend en vooral nog veiligere manier van autorijden.
Meer Info