Actueel

  • Facebook

Nieuws, tips en actualiteiten

CBR komt in Zoetermeer!!

(19 december 2017)

Zoetermeer krijgt de beschikking over een CBR-praktijkexamencentrum. Dat komt in een representatief kantoorpand aan de Zilverstraat 40 (postcode 2718 RK). Na de nodige verbouwingswerkzaamheden kunnen daar naar verwachting vanaf mei 2018 praktijkexamens worden gedaan. Een exacte ingangsdatum volgt nog.

Het CBR opent de vestiging in Zoetermeer om het examencentrum in Rijswijk te ontlasten. Dat is op dit moment het grootste examencentrum van ons land met jaarlijks in totaal zo’n 35.000 praktijkexamens voor de auto, motor, bromfiets en auto met aanhangwagen. Hiervan zal Zoetermeer naar verwachting ongeveer een kwart overnemen. Dit betekent een verschuiving voor ongeveer 10 examinatoren. Examenmanager wordt Dennis Goedgeluk, die ook Rijswijk en Gouda onder zijn hoede heeft.

Het nieuwe praktijkexamencentrum in Zoetermeer ligt op een zichtlocatie op het industrieterrein Lansinghage, nabij de autosnelweg A12. Het bevindt zich op 16 kilometer afstand van het praktijkexamencentrum aan de Lange Kleiweg 30 in Rijswijk. Met de komst van Zoetermeer komt het totaalaantal praktijkexamencentra van het CBR op 54.

_______________________________________________________________________________________________

Overgangssituatie voor begeleid rijden vanaf 1 november

(27-10-17 )

Sinds de start van begeleid rijden in november 2011 hebben ruim 220.000 17-jarigen het rijexamen met succes afgelegd. Zij rijden tot hun 18e onder begeleiding van een ervaren bestuurder. Dit experiment, ook bekend als 2toDrive, liep tot en met 31 oktober 2017. Oud-minister Schultz heeft eerder aangekondigd dat begeleid rijden definitief wordt ingevoerd in de wet. De wet om dat te regelen is in een vergevorderd stadium.

Ook als de definitieve wet nog niet volledig is ingevoerd, heeft het ministerie van Infrastructuur door overgangsrecht geregeld dat jongeren die op 1 november 2017 (bij de afloop van het experiment) 16 jaar en ouder zijn gewoon hun rijbewijs kunnen halen vanaf hun 17e jaar. Voor hen verandert er niets.

Jongeren die op 1 november 2017 nog geen 16 jaar zijn, kunnen wel starten met theorielessen, maar nog niet direct theorie-examen doen. Zij moeten wachten tot begeleid rijden definitief is ingevoerd. Naar verwachting treedt deze wet in begin 2018 in werking, waarmee verwacht wordt dat deze jongeren in ieder geval gewoon kunnen starten met praktijklessen als zij 16,5 jaar zijn.


Gezondheidsverklaring nieuwe stijl           

(15 oktober 2017)         

Vanaf 1 november 2017 is het niet langer mogelijk voor ons als rijschool om een Eigen Verklaring aan te vragen voor onze kandidaten. Dit heeft het CBR besloten, omdat iedereen zélf verantwoordelijk is voor zijn/haar gezondheidsgegevens. Door zelf de Gezondheidsverklaring in te vullen, denkt een kandidaat bewust na over de vragen over zijn/haar gezondheid. Bovendien zijn deze gegevens persoonlijk en zeer vertrouwelijk.
Iedereen kan snel en gemakkelijk zelf een Gezondheidsverklaring indienen via Mijn CBR. Op deze website kunt u uw verklaring zelf digitaal invullen.
Vanaf 1 november 2017 verandert bovendien de naam Eigen verklaring in Gezondheidsverklaring. Beide namen verwijzen naar hetzelfde document.

Bij de inschrijfformulieren vindt u een flyer met informatie. Daarnaast kunt u via deze link een filmpje bekijken waarin wordt uitgelegd hoe en waarom een Gezondheidsverklaring moet worden ingevuld. https://www.cbr.nl/11381.pp.