Actueel

  • Facebook

Nieuws, tips en actualiteiten

VACATURE

Gezocht: zelfstandig werkende rij instructeur op franchisebasis.

Nooit meer gaten in jouw planning en genoeg leerlingen voor jouw onderneming?

Autorijschool Koos Vlieger is een rijschool met twee vestigingen te weten in Zoetermeer (B) en in Nieuw Buinen (bij voorkeur A+B). Meer informatie over de rijschool kun je op onze website vinden www.koosvlieger.nl

In verband met topdrukte zijn we voor beide vestigingen op zoek naar een enthousiaste collega franchisenemer! Jij kunt ervoor zorgen dat leerlingen snel met hun rijopleiding kunnen beginnen.
Het is een pré als je gespecialiseerd bent in het lesgeven aan mensen met autisme, ADHD en/of aanverwante aandoeningen. Mocht dit niet het geval zijn is jouw bereidheid je hierin te specialiseren via (bij)scholing in elk geval een must.

Verder bieden wij uitstekende franchisecondities.

Profiel:

• Je bent in het bezit van WRM bevoegdheid B (voor Nieuw Buinen A+B)
• In het bezit van een eigen lesauto
• Je hebt goede sociale en communicatieve vaardigheden
• Je hebt een verzorgde en representatieve uitstraling
• Je beheerst de Nederlandse taal goed in woord en geschrift  
• Je bent bereid om (bij)scholing te volgen
• je rookt niet
• Je bent dienst- en service verlenend
• Je kunt een VOG voor rijinstructeurs verstrekken

Ben je geïnteresseerd, stuur een email met je CV naar info@koosvlieger.nl
Of bel: 06-16665163.


Rijinstructeurs mogen vanaf 11 mei weer aan de slag

(7 mei 2020)

Vanaf 11 mei mogen de rijscholen weer open. Waar mogelijk moet het werk op 1,5 meter afstand worden georganiseerd. Het dragen van een mondkapje wordt niet verplicht, wel moet er op voorhand een gezondheidscheck plaatsvinden door middel van een vraag-gesprek. 

Mensen met een contactberoep kunnen vanaf volgende week weer aan het werk, daaronder vallen ook rijinstructeurs. Dat maakte premier Rutte bekend tijdens de persconferentie van 6 mei over de coronamaatregelen.

Voorwaarden

Aan de herstart van de rijlessen is een aantal voorwaarden verbonden.

1) Ten eerste is het bewaren van afstand waar dat kan belangrijk.

2) Ten tweede moet er gewerkt worden op afspraak, maar dat gebeurt uiteraard altijd al.

3) Vooraf zal worden vastgesteld dat zowel instructeurs, leerlingen als hun huisgenoten geen klachten hebben die passen bij COVID-19.

De instructeur zal voorafgaand aan elke les de volgende controlevragen aan de leerling stellen: (1) Heb jij of iemand in je huishouden in de afgelopen 14 dagen de diagnose corona gehad? (2) Heb jij of iemand in je huishouden in de afgelopen 24 uur last gehad van koorts, hoesten, verkoudheid, kortademigheid of benauwdheidsklachten?

Worden hier beide vragen met ‘nee’ beantwoord, dan kan de les starten.
Het dragen van een mondkapje is niet verplicht gesteld. Wel staat het iedereen vrij gebruik te maken van (niet-medische) mondkapjes en handschoenen. 


 

CBR annuleert alle examens tot 20 mei

(22 april 2020)

In lijn met het kabinetsbesluit annuleert CBR alle examens tot 20 mei. Het gaat voor de periode van 29 april tot 20 mei om zo’n 22.000 theorie-examens, tussentijdse toetsen, rijtesten en praktijkexamens voor alle rijbewijscategorieën.

Om een slimme en verantwoorde opstart te realiseren zodra het sein op groen gaat, annuleert CBR ook alle theorie-examens die ná 20 mei gereserveerd staan. Ook de praktijkexamens voor de auto worden voor de rest van het jaar uit de planning gehaald. Kandidaten kunnen deze straks kosteloos opnieuw inplannen. CBR informeert alle examenkandidaten en hun rijscholen zo veel als kan persoonlijk over het annuleren van de examens.

Vorige week maakte minister van Nieuwenhuizen bekend dat theoriecertificaten en (deel)examens voor professionals die verlopen door de coronamaatregelen in ieder geval tot 1 december geldig blijven.


 

Rapport OMT: verbod op rijles blijft overeind

(21 april 2020)

Het opheffen van het verbod op contactberoepen zoals rijinstructeur is vooralsnog niet aan de orde. Dat valt te lezen in het adviesrapport van het Outbreak Management Team (OMT).

Het verbod op contactberoepen blijft overeind omdat er nog teveel onduidelijk is over overdracht van het coronavirus door mensen die het virus weliswaar onder de leden hebben, maar (nog) geen ziekteverschijnselen vertonen. Als daar meer duidelijk over is, dan wordt ook duidelijk of het gebruik van beschermingsmiddelen zoals mondkapjes buiten de zorg noodzakelijk is.

Het vraagstuk wordt nu verkend door de Nederlandse Vereniging voor Arbeids- en Bedrijfskunde. Zij stellen ook een rapport op. Dat rapport moet er volgende week zijn en wordt in het eerstvolgende OMT besproken. Hopelijk komt er dan meer duidelijkheid over wanneer rijlessen en examens, in welke vorm dan ook, kunnen worden hervat.


 

CBR komt in Zoetermeer!!

(19 december 2017)

Zoetermeer krijgt de beschikking over een CBR-praktijkexamencentrum. Dat komt in een representatief kantoorpand aan de Zilverstraat 40 (postcode 2718 RK). Na de nodige verbouwingswerkzaamheden kunnen daar naar verwachting vanaf mei 2018 praktijkexamens worden gedaan. Een exacte ingangsdatum volgt nog.

Het CBR opent de vestiging in Zoetermeer om het examencentrum in Rijswijk te ontlasten. Dat is op dit moment het grootste examencentrum van ons land met jaarlijks in totaal zo’n 35.000 praktijkexamens voor de auto, motor, bromfiets en auto met aanhangwagen. Hiervan zal Zoetermeer naar verwachting ongeveer een kwart overnemen. Dit betekent een verschuiving voor ongeveer 10 examinatoren. Examenmanager wordt Dennis Goedgeluk, die ook Rijswijk en Gouda onder zijn hoede heeft.

Het nieuwe praktijkexamencentrum in Zoetermeer ligt op een zichtlocatie op het industrieterrein Lansinghage, nabij de autosnelweg A12. Het bevindt zich op 16 kilometer afstand van het praktijkexamencentrum aan de Lange Kleiweg 30 in Rijswijk. Met de komst van Zoetermeer komt het totaalaantal praktijkexamencentra van het CBR op 54.

_______________________________________________________________________________________________

Overgangssituatie voor begeleid rijden vanaf 1 november

(27-10-17 )

Sinds de start van begeleid rijden in november 2011 hebben ruim 220.000 17-jarigen het rijexamen met succes afgelegd. Zij rijden tot hun 18e onder begeleiding van een ervaren bestuurder. Dit experiment, ook bekend als 2toDrive, liep tot en met 31 oktober 2017. Oud-minister Schultz heeft eerder aangekondigd dat begeleid rijden definitief wordt ingevoerd in de wet. De wet om dat te regelen is in een vergevorderd stadium.

Ook als de definitieve wet nog niet volledig is ingevoerd, heeft het ministerie van Infrastructuur door overgangsrecht geregeld dat jongeren die op 1 november 2017 (bij de afloop van het experiment) 16 jaar en ouder zijn gewoon hun rijbewijs kunnen halen vanaf hun 17e jaar. Voor hen verandert er niets.

Jongeren die op 1 november 2017 nog geen 16 jaar zijn, kunnen wel starten met theorielessen, maar nog niet direct theorie-examen doen. Zij moeten wachten tot begeleid rijden definitief is ingevoerd. Naar verwachting treedt deze wet in begin 2018 in werking, waarmee verwacht wordt dat deze jongeren in ieder geval gewoon kunnen starten met praktijklessen als zij 16,5 jaar zijn.


Gezondheidsverklaring nieuwe stijl           

(15 oktober 2017)         

Vanaf 1 november 2017 is het niet langer mogelijk voor ons als rijschool om een Eigen Verklaring aan te vragen voor onze kandidaten. Dit heeft het CBR besloten, omdat iedereen zélf verantwoordelijk is voor zijn/haar gezondheidsgegevens. Door zelf de Gezondheidsverklaring in te vullen, denkt een kandidaat bewust na over de vragen over zijn/haar gezondheid. Bovendien zijn deze gegevens persoonlijk en zeer vertrouwelijk.
Iedereen kan snel en gemakkelijk zelf een Gezondheidsverklaring indienen via Mijn CBR. Op deze website kunt u uw verklaring zelf digitaal invullen.
Vanaf 1 november 2017 verandert bovendien de naam Eigen verklaring in Gezondheidsverklaring. Beide namen verwijzen naar hetzelfde document.

Bij de inschrijfformulieren vindt u een flyer met informatie. Daarnaast kunt u via deze link een filmpje bekijken waarin wordt uitgelegd hoe en waarom een Gezondheidsverklaring moet worden ingevuld. https://www.cbr.nl/11381.pp.